13 abr 2010

"Alicia en el País de las Maravillas" al estil Tim Burton


Aquest divendres s’estrena “Alicia en el País de las Maravillas” de Tim Burton. La pel•lícula està inspirada en els llibres de Lewis Carrol, i combina actors reals amb tècniques de captura de moviment.
En aquesta pel•lícula, l’Alicia (Mia Wasikowska) té 19 anys, i assisteix a una festa en una mansió victoriana en la que va viure durant la seva infància. Quan està apunt de rebre una proposta de matrimoni, s’escapa i corre rere el conill blanc que entra en un forat al peu d’un arbre tallat. L’Alicia cau al forat on ha entrat el conill i apareix al país de les Meravelles, un lloc que ja va visitar fa deu anys (trama de la pel•lícula de dibuixos animats de Disney) del qual no recorda res. Allà li diuen que ella és la única que pot matar a Jabberwocky, un drac controlat per la Reina Vermella. Les criatures del país de les meravelles ajudaran a l’Alicia a combatre contra el drac i a fer-li recordar la seva primer visita al regne màgic.
La pel•lícula per tant, no segueix la mateixa trama que coneix tothom, però podrem veure alguns dels personatges que ens van fer passar una bona estona en la pel•lícula de Disney com és el cas del Barreter Boig interpretat per Johnny Depp (no podia faltar en una pel•lícula de Burton), que sembla que a diferència de la pel•lícula de Disney tindrà un paper important o gairebé de protagonista; el conill blanc, i el gat del “somriure lunar”, entre d’altres.
En definitiva, una pel•lícula que promet deixar bones sensacions a petits i grans, i que si més no, segur que farà passar una bona estona a tots els que l’anirem a veure.
Com recomanació personal, crec que és una pel•lícula que val la pena anar a veure en 3D per gaudir de l’estètica Burton i dels efectes visuals que mostrarà (com ja es pot apreciar en el tràiler).


3 comentaris:

Roger Soldevila dijo...

La vaig anar a veure i està ben feta, tot i això no és de les pel·lícules que més m'ha agradat. És "Alicia al País de les Maravelles" vista a través dels ulls de Tim Burton.

Isaac dijo...

Totalment d'acord amb tú Roger. Visualment està molt aconseguida, però el guió es queda una mica fluix.

Anónimo dijo...

La òptica de Burton és percep perfectament en una pel·licula agradable en tots sentits, encara que potser com dius el guió és millorable... En Depp, com sempre el millor; llastima del ball del final que va ser una mica innecessari... per no dir deplorable jaja.

Ricard Alpert

 

Blog Template by YummyLolly.com