12 may 2010

Qué Vida Más Triste


Avui toca parlar d’una sèrie que no està de moda com Lost, que no és americana, i que fins i tot no estava pensada ni per ser emesa per la televisió, però que és totalment digne de ser comentada pel seu sentit del humor i per ser una sèrie de molt baix pressupost.
Qué Vida Más Triste o QVMT, és una sèrie d’humor creada per Natxo del Agua i Rubén Ontiveros l’any 2005 a partir d’un blog que va iniciar el mateix Ontiveros, guionista de produccions com Vaya semanita (Euskal Telebista) i Made in China (TVE-1). Ho va fer amb la intenció de poder produir alguna cosa de manera lliure i sense seguir cap condició d’encàrrec, i que li servís al mateix temps per arxivar tot el seu material audiovisual.
Aquesta sèrie va començar com un simple videoblog fet entre amics en el que el protagonista Borja Pérez, un personatge molt normal i corrent de Basauri, cada diumenge es gravava en vídeo i explicava les situacions i desventures que havia viscut durant la setmana.
Degut al gran nombre de visites que rebia el blog (aproximadament uns dos milions a la pàgina web l’any 2008), van continuar realitzant capítols fins a arribar a tenir tanta acceptació, que el mateix any 2008 el canal La Sexta en va comprar els seus drets i la va començar a emetre en horari de prime time des de la quarta temporada de vida de la sèrie. Actualment però, s’emet en horari de tarda.
Qué vida más triste té actualment set temporades, les tres primeres emeses per Internet i les quatre següents ja al canal La Sexta, cadena que va acceptar les condicions dels creadors de mantenir els personatges protagonistes originals de la sèrie des dels seus inicis, seguir amb la durada més aviat curta de cada episodi, i sobretot continuar en la línia en les històries i els guions que van fer que la sèrie fos tant ben rebuda a la xarxa.
Es pot considerar una comèdia que tracte temes socials com la novia, els amics, la videoconsola, les nits de festa, la feina i els problemes de parella com la gelosia i el sexe. És precisament el bon guió i els personatges, el que ha fet que QVMT hagi aconseguit l’èxit que té i hagi donat el salt a la televisió.

Aquesta sèrie la podeu mirar pel Youtube o per la seva web http://www.quevidamastriste.com/ , i amb una tirada podeu mirar 40 capítols perfectament perquè la majoria com a molt arriben als cinc minuts de duració.

Aquí deixo un parell de capítols de mostra (el final del tercer amb una referència a LOST).








2 comentaris:

irontms dijo...

"Me cago en la General Optica, Tchin-Tchin y la madre que los parió" xDDDDDDD

Una de les frases antològiques d'aquesta gran sèrie!

Roger Soldevila dijo...

És un cas semblant a Cálico Electrónico o arròs Cobat. Sèries que han tingut èxit començant des de 0 i sense una massa d'audiència inicial.

 

Blog Template by YummyLolly.com