26 may 2010

S'ha acabat LOST


I ja està… s’ha acabat LOST. Ho ha fet amb un final polèmic com era d’esperar i per tant, ha dividit els seus seguidors entre gent a qui els ha encantat i gent que segur que va tenir alguna que altre paraula poc afectuosa per les famílies de creadors i guionistes.
El cas és que aquest final ha marcat un abans i un després en la televisió, ja no només pel fet de ser retransmès en molts països de manera pràcticament simultània (tot i que esgarrant el capítol amb els subtítols i menjant-se bastants minuts de la primera part del doble capítol), sinó perquè aquesta sèrie ha aconseguit mobilitzar a milions d’espectadors davant del televisor en horaris insòlits.
La sèrie haurà deixat més o menys bon sabor de boca als que l’hem seguit, però el que no es pot negar és que ha acabat aconseguint el que volien, que és que un cop acabada se segueixi parlant d’ella durant una bona temporada.
Personalment, trobo que com a capítol en si, va ser un doble episodi molt entretingut i argumentalment molt interessant, però el que a mi em va fallar va ser la conclusió de la sèrie. Penso que aquesta sèrie ha plantejat masses incògnites i masses misteris com per acabar-la sense resoldre els més importants i deixar-la com si tot el que ens han ensenyat sigui purament anecdòtic. Estic d’acord amb que tot era impossible de resoldre i era plenament conscient que no ho farien, però tampoc que es traurien de sobre la sèrie amb una explicació que ja sonava a teoria ja en els inicis de la sèrie i que amb això es desentendrien de tot. Crec que aquesta sèrie es mereixia una resolució amb una explicació a l’altura de tota la sèrie, perquè per mi aquest final ha estat una manera d’acabar sobtada, a tot un cúmul de preguntes que probablement ells no sabien respondre (per molt que hi hagi gent que digui que és la gràcia de la sèrie).
Ja està bé que la gent pugui seguir teoritzant sobre coses, però no sobre moltes de les coses que ens havien plantejat com a grans enigmes.
Amb aquest final han volgut donar una conclusió pels personatges més que per la història de la illa, i en un principi s’havia dit que a LOST una de les coses més importants era precisament la illa, que era com un personatge més. Doncs amb aquest final no s’ha notat massa la veritat. Està molt bé veure com acaben els personatges, però ha faltat saber moltes coses que crec que en aquesta història en particular, estaven a un nivell superior als seus personatges.
Amb aquest final, jo interpreto que el gran rerefons de la sèrie ha estat sempre la lluita entre la fe i la ciència, i per tant, la conclusió hi ha anat d’acord.
És per això, que tot i que penso que haguessin pogut fer un final una mica menys covard, li dono l’aprovat a LOST. Més que res perquè recordaré més el viatge que el destí, i perquè em quedo amb els grans capítols que ens han regalat, amb els grans actors que hi ha hagut a la sèrie, i sobretot em quedo amb l’espera setmanal després d’aquells mítics moment finals en els que ens deixaven penjats d’un penya-segat amb unes ganes boges de saber que seguia a continuació.

0 comentaris:

 

Blog Template by YummyLolly.com