26 may 2010

50 millors sèries segons la revista Empire


El maig ha estat el mes d’acabament de sèries (Lost), de temporades (The Big Bang Theory, V, How I Met Your Mother), i fins i tot de cancel·lacions (Heroes, Flashforward). Sembla que el panorama es planteja desèrtic aquest estiu, però com que per sort no existeixen només aquestes, deixo un llistat del que segons la revista Empire són les 50 millor sèries de televisió fins el moment.
No totes són sèries actuals, i n’hi ha que ja estan acabades i tot, però això no significa que no valgui la pena donar-los-hi una oportunitat, o perquè no, remirar-se-les.
Així que si durant les tant esperades hores mortes de les vacances d’estiu no se’ns acut que mirar, aquesta llista ens pot servir d’ajuda:

1 – Los Simpsons
2 – Buffy cazavampiros
3 – Los Soprano
4 – The West Wing (El ala oeste de la Casa Blanca)
5 – Lost (Perdidos)
6 – 24
7 – Friends
8 – The Wire (La Escucha)
9 – X Files (Expediente X)
10 – Spaced
11 – Seinfeld
12 – Family Guy (Padre de Familia)
13 – Battlestar Galactica
14 – Firefly
15 – Heroes
16 – Doctor Who
17 – South Park
18 – Arrested Development (Sacrificios de familia)
19 – Scrubs
20 – Black Adder (La Víbora Negra)
21 – Angel
22 – The Shield: Al margen de la ley
23 – The Office
24 – Twin Peaks
25 – Futurama
26 – Red Dwarf (Enano Rojo)
27 – Six Feet Under
28 – Fawlty Tower
29 – ER (Urgencias)
30 – Dexter
31 - Deadwood
32 - Babylon 5
33 - CSI
34 - Frasier
35 - Alias
36 - Father Ted
37 - Star Trek: La nueva generación
38 - Curb Your Enthusiasm
39 - Monty Python’s Flying Circus
40 - Life on Mars
41 - Band of Brothers (Hermanos de Sangre)
42 - Only Fools and Horses
43 - Star Trek
44 - Cracker
45 - Farscape
46 - Sex and the city (Sexo en Nueva York)
47 - Star Trek: Deep Space Nine
48 - Veronica Mars
49 - Prison Break
50 - Quantum Leap

S'ha acabat LOST


I ja està… s’ha acabat LOST. Ho ha fet amb un final polèmic com era d’esperar i per tant, ha dividit els seus seguidors entre gent a qui els ha encantat i gent que segur que va tenir alguna que altre paraula poc afectuosa per les famílies de creadors i guionistes.
El cas és que aquest final ha marcat un abans i un després en la televisió, ja no només pel fet de ser retransmès en molts països de manera pràcticament simultània (tot i que esgarrant el capítol amb els subtítols i menjant-se bastants minuts de la primera part del doble capítol), sinó perquè aquesta sèrie ha aconseguit mobilitzar a milions d’espectadors davant del televisor en horaris insòlits.
La sèrie haurà deixat més o menys bon sabor de boca als que l’hem seguit, però el que no es pot negar és que ha acabat aconseguint el que volien, que és que un cop acabada se segueixi parlant d’ella durant una bona temporada.
Personalment, trobo que com a capítol en si, va ser un doble episodi molt entretingut i argumentalment molt interessant, però el que a mi em va fallar va ser la conclusió de la sèrie. Penso que aquesta sèrie ha plantejat masses incògnites i masses misteris com per acabar-la sense resoldre els més importants i deixar-la com si tot el que ens han ensenyat sigui purament anecdòtic. Estic d’acord amb que tot era impossible de resoldre i era plenament conscient que no ho farien, però tampoc que es traurien de sobre la sèrie amb una explicació que ja sonava a teoria ja en els inicis de la sèrie i que amb això es desentendrien de tot. Crec que aquesta sèrie es mereixia una resolució amb una explicació a l’altura de tota la sèrie, perquè per mi aquest final ha estat una manera d’acabar sobtada, a tot un cúmul de preguntes que probablement ells no sabien respondre (per molt que hi hagi gent que digui que és la gràcia de la sèrie).
Ja està bé que la gent pugui seguir teoritzant sobre coses, però no sobre moltes de les coses que ens havien plantejat com a grans enigmes.
Amb aquest final han volgut donar una conclusió pels personatges més que per la història de la illa, i en un principi s’havia dit que a LOST una de les coses més importants era precisament la illa, que era com un personatge més. Doncs amb aquest final no s’ha notat massa la veritat. Està molt bé veure com acaben els personatges, però ha faltat saber moltes coses que crec que en aquesta història en particular, estaven a un nivell superior als seus personatges.
Amb aquest final, jo interpreto que el gran rerefons de la sèrie ha estat sempre la lluita entre la fe i la ciència, i per tant, la conclusió hi ha anat d’acord.
És per això, que tot i que penso que haguessin pogut fer un final una mica menys covard, li dono l’aprovat a LOST. Més que res perquè recordaré més el viatge que el destí, i perquè em quedo amb els grans capítols que ens han regalat, amb els grans actors que hi ha hagut a la sèrie, i sobretot em quedo amb l’espera setmanal després d’aquells mítics moment finals en els que ens deixaven penjats d’un penya-segat amb unes ganes boges de saber que seguia a continuació.

23 may 2010

El final de LOST

Nothink - Hidden State a la venta el 7 de juny

D’aquí menys d’un mes, concretament el dia 7 de Juny, surt a la venta el nou àlbum d’estudi dels Nothink. Aquest nou treball titulat “Hidden State”, serà el tercer àlbum el grup madrileny de Rock Alternatiu després de del Bipolar Age (2005) i el Spotlights (2007).
Els seus dos primers treballs van enregistrar-los als estudis Ultramarinos Costa Brava Studio amb el Santi García i el Xavi Navarro, dos dels grans del panorama català del rock alternatiu.
Tant en el Bipolar Age com en l’Spotlights, van demostrar que per ser un grup format només per tres components (Juan Blas – guitarra i veus, Alex Ferrero – Baix, Miguel Peñas – bateria), els seus temes tenen la plenitud instrumental d’un grup amb el doble d’integrants. A banda d’això, no hi cap tema que faci decaure el ritme i la força en cap moment del àlbum. Evidentment, en els dos àlbums hi ha cançons més ràpides i altres de més lentes, però totes elles es caracteritzen per sonar molt contundents, amb uns riffs de guitarra molt frenètics, i que acompanyats de l’espectacular veu del seu cantant (i els seus crits estripats esporàdics) formen autèntiques peces amb una energia que es respira des de la primera fins la última nota.
Pel Hidden State, van canviar una mica d’aires i se’n van anar durant uns quaranta dies a la ciutat de Seattle a gravar amb el productor Matt Bayles als estudis Litho, un lloc emblemàtic de la música rock per on hi han passat bandes de categoria com Pearl Jam, Deftones i Soundgarden.
Tot i que això no ens assegura que ens trobem amb un àlbum a l’alçada dels anteriors, tot sembla indicar que Hidden State serà una altre genialitat d’aquest grup madrileny, i esperem que els porti a donar el salt a nivell internacional que és el que es mereixen.
Fa pocs dies van penjar al seu myspace un petit vídeo promocional, del que probablement és la intro del CD. Deixo el vídeo sota del videoclip de "Kill! kill! genocide" del seu anterior treball Spotlights, opineu vosaltres mateixos.



18 may 2010

Enquestes

Noves enquestes al marge dret del blog!! Contesteu-les!!

Malviviendo

Per sort no només existeix LOST al món, sinó que hi ha moltes més sèries.
Sèries com Malviviendo es mereixen ser comentades i recomanades perquè es tracta de produccions fetes per gent aficionada amb molt poc pressupost i amb recursos tècnics pràcticament inexistents. Això les fa meritòries de menció, fins i tot per sobre d’algunes produccions televisives que no diré, perquè són valoracions subjectives i per no faltar al respecte ni ofendre a ningú (Física o Química, Pasión de Gavilanes, i altres d’aquesta índole).
Malviviendo és una sèrie escrita i dirigida per David Sáinz i produïda per Diffferent Entertainment, una productora independent creada pels mateixos col·laboradors i realitzadors de la sèrie.
La sèrie va sorgir com un projecte d’oci entre una colla d’amics que havien acabat els estudis o que simplement no trobaven feina, i van decidir provar de crear una sèrie amb poc pressupost, pocs mitjans tècnics, però amb molta imaginació.
Aquesta sèrie explica de manera original i amb tocs d’humor, com un grup de joves intenten guanyar-se la vida o simplement sobreviure en un ambient bastant marginal, en el que es mostra el costat més delictiu i míser de la societat. Un d’ells (el protagonista) és un estudiant universitari reconvertit en “gorrilla” que es guanya la vida en un carrer indicant als conductors on poden deixar el cotxe i vigilant-los a canvi d’unes monedes, un altre és traficant de suburbis, el tercer és un cleptòman que pateix narcolèpsia i l’últim és un ex militar paralític que ha passat per la presó.
Malviviendo aposta des del principi per aliar-se amb les noves tecnologies i per l’emissió en línia no només per la seva facilitat i cost de distribució i promoció, sinó perquè volen trencar fronteres i apropar-se a aquells que els vulguin veure.
El primer capítol de la sèrie va ser emès el 24 de Novembre del 2008, i la idea inicial era la de treure un capítol al mes, ja que al ser un projecte iniciat en principi sense ànim de lucre, no podien realitzar més d’un capítol en tant poc temps, ja sigui per factors tècnics o sobretot per temes econòmics.
El seu èxit però, va ser immediat i mentre esperaven aconseguir un total d’unes 1.000 visites al mes sent molt optimistes, la primera setmana d’emissió del seu capítol pilot, ja en tenien unes 20.000.
Una curiositat de la sèrie és que s’hi poden apreciar moltes referències cinematogràfiques i a altres sèries de més nom. Un clar exemple d’això són les capçaleres del inici de cada capítol, les quals són versions de les capçaleres de sèries famoses. En el capítol pilot es parodia la capçalera de Dexter, en el segon la de Los Soprano, el tercer la de Lost, el quart ALF, el sisè Expediente X, el setè Prison Break, en el número vuit Sexo en Nueva York, el novè La tribu de los Brady i en l´’últim capítol es parodia la capçalera de South Park.

Aquí deixo el primer capítol i l'enllaç a la seva pàgina web on podreu trobar la resta http://malviviendo.com/

LOST 6X16 "What They Died For"

Demà serà l’últim dimecres de LOST, el darrer dimecres que ens despertarem i el primer que farem serà descarregar-nos el capítol com de costum... l’últim capítol abans de la gran final de diumenge a la matinada.
Esperem "la redempció" de cara al final de la sèrie, i que donin una mica més de detalls sobre coses que es van veure el capítol anterior.


Comentari LOST 6X15 "Across The Sea"


El capítol anterior (Across the sea), prometia ser un capítol apassionant centrat en la història antiga de la illa, i per tant, en el que s’havien de mostrar els orígens dels dos personatges clau i més misteriosos de la temporada (en Jacob i l’AntiJacob o home de negre).
Tot el capítol va estar centrat en els dos personatges, ens van ensenyar com van arribar a la illa, com es van criar i quin va ser el motiu principal de conflicte que va portar a l’odi entre els dos germans.
Si ho deixéssim així semblaria que hagués estat un gran capítol, que haguessin complert l’objectiu. Però per alguns (parlo per mi), la manera de resoldre els plantejaments més importants del capítol (i de la sèrie), es va quedar amb fets poc imaginatius, i sobretot molt poc explicats i fonamentats.
Ja no em queixo de la més o menys originalitat del com o del perquè és d’aquesta manera i no d’una altra, sinó que el dolent del capítol va ser la poca explicació d’aquests misteris. No em va agradar la manera en com s’ho van treure de sobre sense donar explicacions de cap mena. Si que és cert que abans de començar la última temporada els productors van deixar ben clar que no ho resoldrien tot i que hi haurien coses que quedarien en simple misteri, però tampoc crec que a tres capítols del acabament de la temporada creïn més dubtes que no pas en resolguin. I no petits dubtes sense massa importància, sinó dubtes dels grossos i importants de cara a la resolució de la trama que hi ha darrere tota aquesta història.
Per aquells que hagueu vist l’episodi, m’estic referint a la font de llum, a com sap l’AntiJacob que amb una roda pot controlar una llum misteriosa que l’ajudarà a marxar de la illa (¡¿!?), a quina mena de pacte és que després de veure d’una copa siguis una altra persona, etc.
En fi, que ja fa dues temporades que veiem que LOST és molt ciència-ficció i això ja agrada, però per favor... una mica de explicació de totes aquestes invencions és demanar massa?
Espero que la meva “indignació” després del capítol passat, es calmi amb el capítol 16, amb el qual ja no me’n crearé tantes expectatives per si de cas.

12 may 2010

Qué Vida Más Triste


Avui toca parlar d’una sèrie que no està de moda com Lost, que no és americana, i que fins i tot no estava pensada ni per ser emesa per la televisió, però que és totalment digne de ser comentada pel seu sentit del humor i per ser una sèrie de molt baix pressupost.
Qué Vida Más Triste o QVMT, és una sèrie d’humor creada per Natxo del Agua i Rubén Ontiveros l’any 2005 a partir d’un blog que va iniciar el mateix Ontiveros, guionista de produccions com Vaya semanita (Euskal Telebista) i Made in China (TVE-1). Ho va fer amb la intenció de poder produir alguna cosa de manera lliure i sense seguir cap condició d’encàrrec, i que li servís al mateix temps per arxivar tot el seu material audiovisual.
Aquesta sèrie va començar com un simple videoblog fet entre amics en el que el protagonista Borja Pérez, un personatge molt normal i corrent de Basauri, cada diumenge es gravava en vídeo i explicava les situacions i desventures que havia viscut durant la setmana.
Degut al gran nombre de visites que rebia el blog (aproximadament uns dos milions a la pàgina web l’any 2008), van continuar realitzant capítols fins a arribar a tenir tanta acceptació, que el mateix any 2008 el canal La Sexta en va comprar els seus drets i la va començar a emetre en horari de prime time des de la quarta temporada de vida de la sèrie. Actualment però, s’emet en horari de tarda.
Qué vida más triste té actualment set temporades, les tres primeres emeses per Internet i les quatre següents ja al canal La Sexta, cadena que va acceptar les condicions dels creadors de mantenir els personatges protagonistes originals de la sèrie des dels seus inicis, seguir amb la durada més aviat curta de cada episodi, i sobretot continuar en la línia en les històries i els guions que van fer que la sèrie fos tant ben rebuda a la xarxa.
Es pot considerar una comèdia que tracte temes socials com la novia, els amics, la videoconsola, les nits de festa, la feina i els problemes de parella com la gelosia i el sexe. És precisament el bon guió i els personatges, el que ha fet que QVMT hagi aconseguit l’èxit que té i hagi donat el salt a la televisió.

Aquesta sèrie la podeu mirar pel Youtube o per la seva web http://www.quevidamastriste.com/ , i amb una tirada podeu mirar 40 capítols perfectament perquè la majoria com a molt arriben als cinc minuts de duració.

Aquí deixo un parell de capítols de mostra (el final del tercer amb una referència a LOST).








11 may 2010

Calendari actualitzat!!


Hi ha noves dates i noms de capítols apuntats al calendari que es pot trobar clicant al marge dret blog just on posa CALENDARI D'ESTRENES, sobre el "De què parlem?".
No dubteu a fer-hi un cop d’ull i posar-vos al dia amb les estrenes cinematogràfiques i televisives!

LOST 6X15 "Across the Sea"

Dos setmanes i això s’acaba… Amb el capítol d’aquesta matinada ja només quedarà el de dimarts que ve i l’esperada/temuda/no desitjada/... final de la matinada del 23 de maig.
A aquestes alçades ja veiem com era d’esperar (no me’n cansaré de repetir-ho), que cada capítol que ens regalen, és un capítol memorable i que se’ns dubte apaga totes les crítiques que es feien al principi de temporada en que es deia que no passava res, que no resoldrien els dubtes més importants, que tindria un mal final (bé, de fet això encara està per veure), que els guionistes no sabien com acabar-ho, etc. Res! Això ha d’acabar per la porta gran!
Es podria dir que des del capítol anterior (“The Candidate”) ja ha començat el desenllaç final de la sèrie. La carn ja no s’està coent, sinó que està apunt per servir i la prova d’això va ser l’inici del que sembla que serà un extermini de bastants personatges importants que han tingut rellevància durant tota la sèrie. No desvelarem quins personatges van morir, però si que direm que va ser un moment molt a l’estil del final de Titànic (potser he estat una mica massa gràfic).
Podria passar-me posts i posts comentant el que pot faltar per veure i el que em vist, però com que no acabaria ni després que ho fes la sèrie, millor que ens limitem a acabar de gaudir els capítols que falten, i els qui encara vagin endarrerits que s’afanyin o que ho facin durar tant com puguin perquè jo ho faria.

Aquí deixo la promo del capítol d’aquesta setmana titulat “Across the Sea”, que tot i ensenyar cada cop menys coses en cada tràiler, el que ensenyen fa desitjar que arribi sigui demà per veure’l d’una vegada.

4 may 2010

Se separen The Unfinished Sympathy, s'acaba la simpatia...

Ahir a mitja tarda el grup català The Unfinished Sympathy va sorprendre a tots els seus seguidors dient que posaven fi a la seva trajectòria a través del següent comunicat penjat a Facebook:
Estimats amics, us informem de que THE UNFINISHED SYMPATHY s'han dissolt. La banda ha gravat 5 LPs, alguns EPs, ha fet prop de 400 concerts per Espanya, Alemanya, Anglaterra, França, Estats Units, Itàlia, Suïssa i Bèlgica, i ha viscut i compartit innumerables moments entranyables amb amics i professionals del món sencer. Moltes gràcies pel recolzament rebut durant 10 anys fantàstics. Fins aviat!
Així, de cop i volta, acaben de manera una mica abrupta i incomprensible una carrera de 10 anys que semblava passar per un molt bon moment després de publicar amb Subterfuge els seus dos últims treballs (Avida Dollars el 2009 i We Push, You Pull el 2006), i després d’haver fet dues grans obres mestres amb An Investments In Logistics (2003) i Rock For Food (2004).
Després de passar pel grup uns quants components i de la recent marxa del bateria Pablo Salas (un dels dos últims components originals juntament amb el cantant Eric Fuentes), el grup s’ha acabat donant per vençut i ahir es va acomiadar dels escenaris cancel•lant els concerts que tenien pendents i deixant els seus seguidors amb cara d’estupefacció i amb un fort sentiment de desconcert i tristesa.
D’aquesta manera, el concert del passat 23 d’abril al Palau Sant Jordi amb motiu del Festival Escena BCN, passa a ser l’últim del grup sense que ningú o sabés (possiblement ni ells mateixos). Un concert del que, de no ser per aquesta mala notícia, potser no hagués passat a la història com un dels seus millors directes, però que a partir d’aquest moment valdrà la pena recordar per a tots aquells que van fer bé d’anar-hi.
L’únic que podem fer ara és resignar-nos i donar les gràcies als The Unfinished Sympathy per totes les seves cançons, pels seus àlbums tant ben treballats, pels seus directes energètics i sobretot, per haver estat la banda sonora de la vida de molts dels seus seguidors (almenys de la meva).
Moltes gràcies i fins sempre The Unfinished Sympathy!

Aquí deixo uns quants vídeos per retre el meu particular homenatge.













30 abr 2010

SAPO Vatua l'olla

Aquesta setmana, tot remenant CDs, em ensopegat amb els meus companys de trajecte amb un àlbum que he considerat molt digne de recordar. Es tracte del Vatua l’olla dels ja separats Sapo, treball que van editar cap el 2001 i que els va portar a guanyar el premi Sona9 de música d’aquell mateix any.
La banda de Manresa Sapo va ser tot un referent del metall català, per posar-li un estil concret, ja que de fet els seus temes passen de les guitarres més “canyeres” als ritmes de bateria més funky, fent-lo un grup molt versàtil i amb un estil fusionat molt peculiar.
És cert que no era difícil ser un referent donat la manca de bandes que practicaven aquest estil musical en aquells anys, però el que també és cert és la qualitat indiscutible de cada un dels components del grup.
La clau d’aquesta fusió d’estils i d’aquests canvis dintre els temes era degut, probablement a que els quatre components provenien de bandes molt diferents, però que els va servir per a composar un estil contundent, alternatiu i desenfadat, a anys llum dels tòpics sinistres del metall.

M’hagués agradat penjar el videoclip del tema “Jols”, un dels més coneguts de l’àlbum,
però tot i que l’he buscat no hi ha hagut manera de trobar-lo. Així que ens haurem de conformar amb l’àudio.


28 abr 2010

Pausa de Lost aquesta setmana

Recordar que aquesta setmana no hi ha capítol de Lost. El següent serà el 4 de Maig i estarà titulat "The Candidate" (El candidat).
Amb el següent capítol que serà el número 14, ja només quedarà la recta final de tres capítols més la final del 23 que serà un doble capítol i que Cuatro ha confiramt que emetrà simultàniament amb els EUA en versió original i subtitulat al castellà.
També dir que aquest cap de setmana passat s'ha acabat de rodar la sèrie, així que ja està tot decidit i només queda esperar el que esperem que sigui el gran final que ens deixi a tots satisfets.

23 abr 2010

Tristesa pel final de LOST

Vídeo molt divertit i cert, tot i que potser una mica exagerat, que ha fet la cadena de televisió ABC per anunciar que LOST està arrrivant a la seva fi.
Això és el que sentirem els milions de seguidors de la sèrie a partir del 24 de maig.


22 abr 2010

Comentari LOST 6X12 "Everybody Loves Hugo"

AVÍS: Aquells que no hagueu vist el capítol 6x12 “Everybody Loves Hugo” millor que us abstingueu de llegir el post perquè conté spoilers.

El final ja està a cinc capítols, i com era d’esperar per aquells que teníem fe en la sèrie i sobretot en els seus guionistes, a cada capítol que passa tenim dubtes resolts. Alguns els resolen més o menys ràpid com si se’ls haguessin de treure de sobre perquè la gent no es queixi (com per exemple qui són les veus que se senten a la selva), però el que no es pot negar és que aquests darrers capítols estan relacionant molt bé la història de la illa amb les vides a la realitat paral·lela. En Desmond sembla que sap que ha de fer i està buscant un per un a tots els tripulants del avió per alguna raó que encara no sabem. Des que va tenir la visió de la illa, alguna cosa va entendre que ha de fer veure a la resta de “losties”. En el capítol, aconsegueix que en Hurley tingui la visió de la illa, però per altra banda, el que deixa descol·locat és el final del episodi, en el que no sabem perquè atropella al bo d’en Locke en comptes de fer-li veure la visió de la illa com a la resta. Serà perquè en Desmond es conscient del que passa a la illa mentre està a la realitat paral·lela? Ni idea! El que està clar és que en Desmond sap més del que sabia la Ilana, que sentint-ho molt per l’actriu que l’interpreta, la seva mort (bastant patètica per cert) em sembla que no ha entristit massa als fans de la sèrie, més aviat el contrari.

15 abr 2010

Escena extra després dels crèdits de Iron Man 2

A Marvel sempre li ha agradat afegir escenes extra o “secretes” al final dels títols de crèdit en les pel•lícules de súper herois.
No serà la primera vegada que veurem una escena quan tothom ja haurà marxat i a la sala només hi quedaran els acomodadors escombrant les crispetes del terra.
Ja ho havien fet en altres pel•lícules com en la primera mateix de Iron Man, en la que apareix Nick Fury; en la de Hulk, que apareix Tony Stark (Iron Man); o en alguna de X-Men.
Doncs en la segona part de Iron Man, es diu que hi haurà una escena centrada en el Capità Amèrica i Thor.
Així que els que l’aneu a veure, no tingueu presa a aixecar-vos de les butaques i guardeu-vos unes quantes crispetes perquè la pel•lícula no acabarà fins després dels crèdits.

Videoclip Adelante Bonaparte

Standstill ens mostra el procés de gravació del seu últim àlbum d’estudi “Adelante Bonaparte” en el videoclip del seu primer senzill que porta el mateix nom que el disc.
Un videoclip molt interessant en el que veiem els components del grup en ple procés creatiu i en el que veiem el seu costat més humà i proper.

Horaris Festival Escena BCN


Ja hi ha els horaris dels concerts i dels escenaris on tocara cada grup en el Festival Escena BCN que està preparat per la diada de Sant Jordi.

Escenari Palau Sant Jordi:

18:30-19:00 – Vuit
19:30-20:15 – Mel
20:45-21:30 – Hotel La Paz
22:15-23:00 – Mishima
23:30-00:15 – The Unfinished Sympathy
00:45-01:30 – Mendetz
02:15-03:15 – Els Amics de les Arts

Escenari Sant Jordi Club:

19:00-19:30 – Mürfila

20:00-20:45 – Standstill
21:15-22:00 – Astrud
22:45-23:45 – Delafé y las Flores Azules
00:15-01:00 – Sidonie
01:45-02:45 – Love of Lesbian
03:00-04:30 – DJ Milkyway/DJ Amable

13 abr 2010

Recordatori Calendari

Recordar que al final de la pàgina hi trobareu el calendari amb les pròximes estrenes cinematogràfiques, la data d’emissió i el títol de capítols de sèries com The Big Bang Theory, Lost, How I Met Yoour Mother, The Pacific i V; i l’agenda de concerts que s’aniran actualitzant tant bon punt em sigui possible.
No deixeu de donar-hi un cop d’ull!

"Alicia en el País de las Maravillas" al estil Tim Burton


Aquest divendres s’estrena “Alicia en el País de las Maravillas” de Tim Burton. La pel•lícula està inspirada en els llibres de Lewis Carrol, i combina actors reals amb tècniques de captura de moviment.
En aquesta pel•lícula, l’Alicia (Mia Wasikowska) té 19 anys, i assisteix a una festa en una mansió victoriana en la que va viure durant la seva infància. Quan està apunt de rebre una proposta de matrimoni, s’escapa i corre rere el conill blanc que entra en un forat al peu d’un arbre tallat. L’Alicia cau al forat on ha entrat el conill i apareix al país de les Meravelles, un lloc que ja va visitar fa deu anys (trama de la pel•lícula de dibuixos animats de Disney) del qual no recorda res. Allà li diuen que ella és la única que pot matar a Jabberwocky, un drac controlat per la Reina Vermella. Les criatures del país de les meravelles ajudaran a l’Alicia a combatre contra el drac i a fer-li recordar la seva primer visita al regne màgic.
La pel•lícula per tant, no segueix la mateixa trama que coneix tothom, però podrem veure alguns dels personatges que ens van fer passar una bona estona en la pel•lícula de Disney com és el cas del Barreter Boig interpretat per Johnny Depp (no podia faltar en una pel•lícula de Burton), que sembla que a diferència de la pel•lícula de Disney tindrà un paper important o gairebé de protagonista; el conill blanc, i el gat del “somriure lunar”, entre d’altres.
En definitiva, una pel•lícula que promet deixar bones sensacions a petits i grans, i que si més no, segur que farà passar una bona estona a tots els que l’anirem a veure.
Com recomanació personal, crec que és una pel•lícula que val la pena anar a veure en 3D per gaudir de l’estètica Burton i dels efectes visuals que mostrarà (com ja es pot apreciar en el tràiler).


Comentari sobre LOST 6X11 "Happily Ever After"


Com tots els capítols protagonitzats pel Desmond, el de la setmana passada va tornar a ser un CAPITULÀS! La illa no ha acabat amb en Desmond i en Desmond no ha acabat amb la illa, aquest paio serà la clau. Ja ho ha deixat entreveure en el capítol passat, en el que amb el seu “do” pot saltar en el temps i en l’espai (no sabem si mentalment o també físicament).
Serà el que ens resoldrà la incògnita de la realitat paral•lela i el que ajudarà a la resta de “losties” a veure alguna cosa que encara no sabem exactament que pot ser.
El capítol en si és un autèntic desgavell mental que sembla que faci descol•locar encara més en comptes de donar respostes. Però en realitat enfoca bastant per on s’encaminen els trets cap a la final i cap a la resolució de varies grans preguntes.
És un capítol que mostra clarament la part de ciència-ficció que té la sèrie, i és perfecte per a fer voltar el cap i teoritzar sobre el que està passant amb el tema dels salts temporals i espacials. És un d'aquells capítol per mirar-se’l dues o fins i tot tres vegades seguides per intentar lligar caps.
Ara si que ningú es pot sentir defraudat amb la sèrie i aquí si que comença la traca final.
A partir d’aquest capítol només em queda dir una cosa: cordem-nos bé els cinturons que comença l’espectacle final.

6 abr 2010

LOST 6X11 "Happily Ever After"

I ja el tornem a tenir aquí!! En Desmond torna a la illa després de més de mitja temporada en l'oblit (dels guionistes, no dels fans).
En el capítol passat ("The Package") centrat en la parella de coreans, l'únic realment important i que ens va captivar l'atenció a tots, va ser el final més o menys esperat en el que ens van ensenyar què, o més ben dit qui, hi havia amb clau en aquella habitació submarí.
El capítol en si, va seguir el mateix estil que els que portem durant tota la temporada: varem veure com es van preparant els diferents bàndols (els que estan amb en Locke, el de Charles Widmore i els de la platja), es va explicar la vida d’en Jin i la Sun a la “realitat paral·lela” o al flash-sideway com diuen alguns; i va ser un capítol sense massa càrrega de continguts, tot i que bastant entretingut per tractar-se del capítol centrat en la parella que fa dues temporades que s’estan intentant trobar (i que pel que sembla, per fi es retrobaran en el capítol d'avui).
El moment més important del capítol i que va ser amb el que la gran majoria ens vem quedar, va ser el final gràcies a l’aparició d’en Desmond, un dels personatges més carismàtics de la sèrie.
Amb el retorn d’aquest irlandès entranyable la sèrie segur que tornarà a recuperar molts dels adeptes que s’estan indignant a cada capítol que passa amb aquesta última temporada de la sèrie.
El capítol d’aquesta nit estarà centrat precisament en el Desmond, i tot i que en el tràiler del capítol no s’hi veuen imatges que facin esperar ni endevinar res, la música que acompanya el vídeo i la veu d’en Charles Widmore no em transmeten gaires bones vibracions.
Espero anar equivocat, però alguna cosa em diu que el títol de “Felices para siempre” (Happily Ever After), no serà precisament el que sentirà en Desmond en el capítol d'avui.


3 abr 2010

Band of Brothers (Hermanos de sangre) i The Pacific

A finals d’aquest mes de Març, s’ha estrenat The Pacific, una minisèrie bèl·lica ambientada a la Segona Guerra Mundial, produïda per HBO. La sèrie es centra en la intervenció americana al Oceà Pacífic.
The Pacific és un projecte íntimament lligat i successor de Band Of Brothers, que es centrava en el continent europeu.
Band Of Brothers va ser creada l’any 2001, just després de “Salvar al soldado Ryan” i està coproduïda per Steven Spielberg i Tom Hanks. La sèrie ens explica la història dels soldats de la secció paracaigudista Easy que són llençats a Normandia en plena Segona Guerra Mundial.
La sèrie es basa en el llibre del mateix títol, escrit per l’historiador i biògraf Stephen Ambrose.
Els esdeveniments retratats en la sèrie intenten ser fidels a la història i es basen en les investigacions d’Ambrose i en entrevistes fetes a veterans de la Easy Company. Tots els personatges que protagonitzen la minisèrie estan basats en personatges reals de la companyia, i alguns d’ells apareixen en entrevistes preenregistrades com a pròleg de cada episodi.




Pel que fa a The Pacific, és bàsicament la continuació de la primera. Els creadors són els mateixos, segueix un mateix estil i format, variant els personatges i la història que es centre en la lluita contra l’Imperi japonès a través del Pacífic.
The Pacific es basa en dos memòries de soldats nord-americans, With the Old Breed de Eugene Sledge i Helemet fo My Pillow de Robert Leckie, i explica també la història de Marine John Basilone en les batalles contra els nipons.
En definitiva, dues sèries amb un pressupost considerable, que amb el que s’ha pogut anar veient, les fa unes sèries que poden passar com a grans produccions cinematogràfiques.
Això sí, no fa falta dir que està ple de referències i diàlegs exaltant el típic patriotisme americà que tant ens tenen acostumats. Però ben mirat, és el que tenen totes les produccions bèl·liques.

1 abr 2010

Sant Jordi al Festival ESCENA BCN


A banda de les tradicionals activitats de la diada de Sant Jordi, aquest any tindrem la oportunitat de gaudir del macroconcert que tindrà lloc al Sant Jordi Club de Barcelona amb la millor escena indie made in cat: Escena BCN. Potser a algú li falti algun grup, o li sembli una mica exagerat els 38 € de la entrada, però amb un cartell com aquest: The Unfinished Sympathy, Standstill, Love of Lesbian, Mendetz i uns quants més, el concert ha de valdre la pena sí o sí.
Així que ja sabeu, aquest Sant Jordi, un llibre, una rosa i un molt bon concert.
-Lloc: Sant Jordi Club (Palau Sant Jordi).
-Direcció: Passeig Olimpic, 5-7 (Barcelona).
-Dia: Divendres 23/4/2010.
-Hora: 18:00.
-Preu: 38 €.

Videoclip del tema "My Propeller" dels Arctic Monkeys

La banda d'indie rock de Sheffield publica el videoclip de My Propeller, el tercer senzill del seu tercer àlbum “Humbug”.
Aquesta vegada es tracte d’un dels temes més foscos del disc, però tot i així un dels més convincents i preferits del seu tercer treball.


31 mar 2010

FIB Heineken 2010


Fa uns dies van començar a confirmar alguns dels grups que visitaran aquest any el FIB Heineken de Benicàssim.
Encara falten confirmar alguns grups, però pel que fa als caps de cartell sembla que ja són els definitius. Així tenim que grups com The Prodigi, Kasabiani Vampire Weekend encapçalaran el festival de música amb més nom de l’estat espanyol, acompanyats de molts altres artistes tant nacionals com internacionals.
Deixo aquí mateix el cartell per als més fibers, o per aquells que no sàpiguen que fer la segona setmana de Juliol, que un festival com aquest sempre pot acabar sent un bon pla per unes bones vacances (tot i que personalment trobo que el cartell d'aquest any és una mica fluix).

"Furia de Titanes" (Clash of the Titans)

Avui s’estrena a les sales “Furia de Titanes”, remake de la pel·lícula del 1981 que portava el mateix nom.
Aquesta nova entrega dirigida per Louis Leterrier promet acció a grans dosis i efectes especials que segur que valdrà la pena veure en sales 3D.
La pel·lícula està protagonitzada per l’actor de moda Sam Worthington (Avatar), Leam Neeson i Ralph Fiennes, i es basa en el mite grec de Perseo (fill mortal de Zeus).
Així doncs, per tots aquells amants de pel·lícules fantàstiques, o que simplement vulguin gaudir d’una pel·lícula amb grans efectes especials i combats èpics, aquí deixo el tràiler que de ben segur farà agafar ganes de passar pel cine aquestes vacances de setmana santa.

Comentari sobre LOST 6X09 "Ab Aeterno"



Sí senyor! Un capítol que prometia i que ha complert les expectatives de la majoria dels fans de la sèrie, almenys les meves.
Personalment, crec que el capítol de la setmana passada va ser sens dubte el millor que portem de temporada.
Un capítol que succeeix com era previsible en el flashback d’en Richard Alpert, i que per fi (remarco aquest per fi amb entonació exclamativa) veiem la història d’aquest Dorian Grey de la illa.
Si que hi havia coses que es podien encertar des de feia bastants capítols com per exemple el com va arribar a la illa. Però ha estat interessant veure de on venia, per què estava en el vaixell, i sobretot, per què fa tant de temps que viu aquest home.
Aquest capítol recorda als flashbacks dels personatges quan ensenyaven la seva vida fora la illa i el moment de l’accident, amb la diferència d’uns quants segles en el temps i que en comptes de estavellar-se amb un avió, en aquest cas ho fa amb un vaixell d’esclaus.
Una de les coses que em van agradar més del capítol és el perquè de la immortalitat d’aquest personatge, que és a conseqüència del amor que sent per la seva dona Isabella i per la por que té d’anar al infern quan mori.
La seva fe fa que cregui en l’existència d’un cel i un infern, i com que el cura que li havia de perdonar els seus pecats després de confessar haver mort un home, diu que no es mereix el perdó, decideix no voler morir mai, desig que li demana a en Jacob a canvi de que li faci d’intermediari amb la gent que vagi arribant a la illa.
El novè capítol també ha tingut una cosa molt ha valorar, i que segur que molts dels fans teníem moltes ganes de veure: hi tornem a veure l’autèntic “AntiJacob” en la seva forma original i sabem com es va trencar l’estàtua on viu en Jacob.
És precisament en aquest moment de l’estàtua però, on vaig trobar una mica estrany el fet que un vaixell de fusta trenqués una estàtua de pedra i que el vaixell acabés pràcticament sencer i a molts metres de on havia xocat. Però bé, res de massa importància i menys tenint en compte que en general va ser un molt bon capítol.
Ara estic convençut que comença veritablement l’acció i les respostes aniran surtin a la llum (de mica en mica, però així és com ens té acostumats aquesta sèrie).

23 mar 2010

LOST 6X09 "Ab Aeterno"

Sentint el retard, aquí deixo la promo del novè capítol de la temporada titulat “Ab Aeterno” que s’emet d’aquí unes horetes, i en el que suposo, se’ns explicarà per fi qui és en Richard Alpert, quant temps fa que està a la illa, com hi va arribar (això ja es pot deduir), i la gran pregunta que es fa tothom... per què no envelleix mai aquest home misteriós?
Després del anterior capítol, en el que no passa gran cosa a destacar en quant a les gran incògnites de la sèrie, però que tot i així és un capítol força entretingut; tot sembla indicar que en aquest capítol, en Richard o Ricardus Alpert desvelarà uns quants secrets amagats de la illa i quina mena de tracte va fer amb en Jacob.

Pel que fa al capítol anterior, només dir que va seguir en la línia dels que portem aquesta temporada, és a dir, no hi van haver respostes com tothom espera (i ja desespera), però va ser un capítol dinàmic i força entretingut.
Els millors moments del capítol van ser:
- En Sawyer fent de policia a la realitat paral·lela.
- La conversa d’en Locke amb la Kate a la bora del mar en la que ell explica que de petit tenia una mare trastornada.
- La gran habilitat d’en Sawyer per estafar a tothom i fer-los creure el que ell vol.
- I el creixement com a actor de Josh Holloway temporada rere temporada.

PD: Què o qui hi ha tancat al submarí? Jo crec que “ho veurem en una altre vida col·lega”.



16 mar 2010

LOST 6X08 "Recon"

8é capítol de Lost aquesta nit a la ABC, que després del que estem veient fins ara en aquesta temporada, ja no m’atreveixo a dir si serà o no un bon capítol (tot i que espero que ho sigui).
L'únic que es pot esperar en el capítol d'aquesta nit després de veure la promo i llegir el títol ("Recon" o "Nueva estafa" traduït al castellà), és que es centri amb el personatge d’en Sawyer.
Esperem doncs, veure quina una en farà en Sawyer a la realitat paral·lela i que farà a la illa després d'aïllar-se i marxar pel seu compte (si ha pogut sortir de la cova clar... perquè recordo que se li van trencar les escales al baixar-hi).


Comentari sobre LOST 6X07 "Dr. Linus"


En el capítol “Dr. Linus” de la setmana passada, en el que personalment a banda del cliffhanger final i de la sempre gran actuació de Michael Emerson en el paper de Benjamin Linus, no hi vaig tobar gran cosa més de interessant.
Trobo que va ser un capítol en el que no es va resoldre res important i que no va tenir pràcticament cap moment d’acció. Però que tot i així es van entreveure les intencions d’alguns personatges respecte els dos bàndols que s’estan creant en la “guerra” que està apunt d’esclatar.
Com ja he dit, el més interessant del capítol va ser la dualitat en la manera de ser entre el Ben professor de la “realitat paral•lela”, el qual no pren decisions egoistes; i el Ben de la illa, qui sempre havia demostrat ser un personatge maquiavèlic i manipulador per aconseguir els seus propis interessos. Tot i que el Ben de la illa “sembla” intentar redimir els seus errors passats i “sembla” ser que vol canviar cap a millor persona. Remarco la paraula sembla perquè tothom sap que en Ben és un personatge imprevisible, dels que no saps mai per on et pot sortir, dels que tant pot acabar sent el “bo” com el “dolent”(característica que el fa un personatge tant interessant).

13 mar 2010

Calendari d'estrenes

12 mar 2010

Shrek 4: "Felices para siempre"

Aquí us deixo el nou tràiler de la quarta i en principi definitiva pel·lícula de l’Ogre preferit per petits i no tant petits.
En aquesta ocasió veurem com Shrek després de firmar una mena de “contracte” màgic com podem veure en el tràiler, viu un canvi en el seu entorn. El lloc on viu ha canviat, els seus amics no el coneixen, etc.


10 mar 2010

Ja està a la venta el nou treball de Standstill titulat “Adelante Bonaparte”


Després de l’èxit aconseguit amb el seu últim àlbum “Vivalaguerra” (2006), el qual va ser escollit millor disc nacional de la dècada per Mondo Sonoro, el grup català Standstill torna quatre anys després amb un nou projecte entre mans que porta el nom de “Adelante Bonaparte”.
Es tracta d’un triple EP descrit pels propis membres del grup com una “fàbula circular” en el que cantaran un cop més amb castellà i amb el que volen reafirmar-se (per si no ho havien fet prou abans) com un dels millors grups del panorama independent nacional.
“Adelante Bonaparte” seguirà amb el gènere de fusió/experimental del que ja van fer gala amb Vivalaguerra i es tractarà d’un treball amb una durada de més d’una hora de música que de ben segur tindrà un marc ple de possibilitats creatives.
Segons s’informa a la web i al myspace del grup, ja s’està preparant també un nou espectacle per acompanyar el disc igual que van fer amb “1,2,3” quan van presentar el Vivalaguerra.
Amb aquest nou treball, Standstill segueixen autoproduïnt els seus treballs amb control total sota el segell Buena Suerte.

9 mar 2010

LOST 6X07 "Dr. Linus"

Aquest post pot contenir imatges o explicacions que avancin elements de la trama de la sèrie, i per tant no és recomanable per aquelles persones que no vegin Lost i tinguin la intenció de fer-ho en algun moment de la seva vida; o que segueixin la sèrie però no vagin pels capítols actuals.

Recordar que aquesta nit s’emet als EUA el 7è capítol de la 6ena i última temporada de Lost (Perdidos).
El capítol portarà el nom de “Dr. Linus”, i per tant, dedueixo sense massa esforç que es centrarà en el personatge d’en Benjamin i en la seva vida en l’”univers paral·lel” que han creat en aquesta temporada.
Espero, i com jo suposo que la majoria de seguidors de Lost, que a partir d’aquest episodi comenci la veritable traca de respostes i de capítols rellevants, perquè fins el capítol anterior no ha passat gran cosa a destacar (des del meu punt de vista. S’accepten comentaris i debat).
Com en tots els capítols que s’han centrat en el personatge de Benjamin Linus, tinc el pressentiment que passarà alguna cosa important i m’agradaria pensar que a partir d’aquest capítol les coses començaran a prendre força en els deus episodis restants.

Aquí deixo la promo per aquells que no l’hagin vist, o per aquells que la vulguin tornar a mirar per anar fent boca.



Tron Legacy

Aqui deixo el nou tràiler de Tron Legacy, pel·lícula que s'estrenara cap a finals d'any i que personalment crec que pot ser un autèntic espectacle visual i d'efectes especials. A part que comptarà com no, amb la participiació del recentment oscaritzat Jeff Bridges.


Nou Trailer de Iron Man 2!

La primera pel·lícula de l’home de ferro va deixar bastant satisfets als més fans d’aquest súper heroi, tant que semblava difícil que la segona part fos millor. Però amb el nou tràiler, tot fa pensar que no només es poden aconseguir les expectatives creades, sinó que es poden arribar a superar.
En tot cas, només amb el repartiment d’actors amb els que comptarà la pel·lícula, ja pot valdre la pena: Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Mickey Rourke, Sam Rockwell, Don Cheadle, Samuel L. Jackson... i, per suposat, Robert Downey Jr. seguint en el paper del sempre polèmic Tony Stark.
Fins i tot, és possible que incloguin petites referències de personatges de cara a imminents pel·lícules de “Los Vengadores”.

Alerta que el tràiler explica la trama de la pel·lícula pràcticament sencera.

8 mar 2010

"En Tierra Hostil" és la gran guanyadora dels Oscar 2010




La gran majoria pensavem que Avatar i James Cameron serien els que arrassarien en aquesta edició dels Oscar, però a vegades la taquilla no ho és tot, i així ha quedat demostrat aquest any.

Avatar, nominada a 9 estatuetes igual que "En Tierra Hostil", semblava la clara guanyadora de la majoria dels premis als que estava nominada, però per sorpresa s'ha hagut de conformar amb només 3 premis (Millor direcció Artística, Fotografia i Efectes Especials) perquè ha quedat eclipsada per la pel·lícula dirigida per Kathryn Bigelow, la qual ha guanyat 6 premis, entre ells els de Millor pel·lícula, Director (la primera dona a la història), Guió Adaptat, Montatge, So i Montatge de So.
D'aquesta manera sembla que l'Academia hagi premiat aquest any el cinema més "alternatiu" en comptes del comercial i el que ha rebentat les taquilles.

Pel que fa als premis interpretatius, com els de millor actriu (Sandra Bullock), millor actor secundari (Christoph Waltz) i millor actor (Jeff Bridges) han estat repartits de manera més previsible, i personalment molt content per a Christoph Waltz i Jeff Bridges.


Finalment, com a valoració personal dir que "Malditos Bastardos" i "Up in the Air" poden considerar-se algunes de les grans perdedores de la nit per comptar amb 8 i 6 nominacions respectivament i emportar-se només 1 i 0 (tot i que l'Oscar de la de Tarantino és més que merescut).

Premis 82ª edició cerimònia dels Oscar 2010


Aqui deixo la llista d’estatuetes que s’han repartit aquesta passada matinada a la cerimònia dels Oscar:

Mejor Actor Secundario:Christoph Waltz por "Malditos Bastardos"
Mejor Película de Animación:"Up"
Mejor Canción:"The Weary Kind (Theme from Crazy Heart)" de "Corazón Rebelde" (Ryan Bingham y T Bone Burnett)
Mejor Guión Original:"En Tierra Hostil" (Mark Boal)
Mejor Corto de Animación:"Logorama"
Mejor Corto Documental:"Music by Prudence"
Mejor Corto:"The New Tenants"
Mejor Maquillaje:"Star Trek" (Barney Burman, Mindy Hall y Joel Harlow)
Mejor Guión Adaptado:"Precious" (Geoffrey Fletcher)
Mejor Actriz Secundaria:Mo'Nique por "Precious"
Mejor Dirección Artística / Decorados:"Avatar" (Rick Carter, Robert Stromberg y Kim Sinclair)
Mejor Diseño de Vestuario:"La Reina Victoria" (Sandy Powell)
Mejor Montaje de Sonido:"En Tierra Hostil" (Paul N.J. Ottosson)
Mejor Sonido:"En Tierra Hostil" (Paul N.J. Ottosson y Ray Beckett)
Mejor Fotografía:"Avatar" (Mauro Fiore)
Mejor Música:"Up" (Michael Giacchino)
Mejores Efectos Visuales:"Avatar" (Joe Letteri, Stephen Rosenbaum, Richard Baneham y Andrew R. Jones)
Mejor Documental:"The Cove"
Mejor Montaje:"En Tierra Hostil" (Bob Murawski y Chris Innis)
Mejor Película de Habla No Inglesa:"El Secreto de Sus Ojos" de Juan José Campanella (Argentina)
Mejor Actor:Jeff Bridges por "Corazón Rebelde"
Mejor Actriz:Sandra Bullock por "The Blind Side"
Mejor Director:Kathryn Bigelow por "En Tierra Hostil"
Mejor Película:"En Tierra Hostil"



I el recompte final:

6 Oscars: "En Tierra Hostil" (9 nominacions).
3 Oscars: Avatar" (9 nominaciones).
2 Oscars: "Precious" (6 nominacions), "Up" (5 nominacions), "Corazón Rebelde" (3 nominacions).
1 Oscar: "Malditos Bastardos" (8 nominacions), "Star Trek" (4 nominacions), "La Reina Victoria" (3 nominacions), "The Blind Side" (2 nominacions), "El Secreto de Sus Ojos" (1 nominació), "The Cove" (1 nominació), "Logorama" (1 nominació), "Music by Prudence" (1 nominació), "The New Tenants" (1 nominació).

18 feb 2010

Les 7 estacions


En les 7 estacions s'intentarà fer un recull dels millors moments cinematogràfics, musicals i televisius (sèries sobretot) de l'actualitat, i d'aquells que no siguin actuals però que valgui la pena comentar i recordar-los.
 

Blog Template by YummyLolly.com