3 abr 2010

Band of Brothers (Hermanos de sangre) i The Pacific

A finals d’aquest mes de Març, s’ha estrenat The Pacific, una minisèrie bèl·lica ambientada a la Segona Guerra Mundial, produïda per HBO. La sèrie es centra en la intervenció americana al Oceà Pacífic.
The Pacific és un projecte íntimament lligat i successor de Band Of Brothers, que es centrava en el continent europeu.
Band Of Brothers va ser creada l’any 2001, just després de “Salvar al soldado Ryan” i està coproduïda per Steven Spielberg i Tom Hanks. La sèrie ens explica la història dels soldats de la secció paracaigudista Easy que són llençats a Normandia en plena Segona Guerra Mundial.
La sèrie es basa en el llibre del mateix títol, escrit per l’historiador i biògraf Stephen Ambrose.
Els esdeveniments retratats en la sèrie intenten ser fidels a la història i es basen en les investigacions d’Ambrose i en entrevistes fetes a veterans de la Easy Company. Tots els personatges que protagonitzen la minisèrie estan basats en personatges reals de la companyia, i alguns d’ells apareixen en entrevistes preenregistrades com a pròleg de cada episodi.




Pel que fa a The Pacific, és bàsicament la continuació de la primera. Els creadors són els mateixos, segueix un mateix estil i format, variant els personatges i la història que es centre en la lluita contra l’Imperi japonès a través del Pacífic.
The Pacific es basa en dos memòries de soldats nord-americans, With the Old Breed de Eugene Sledge i Helemet fo My Pillow de Robert Leckie, i explica també la història de Marine John Basilone en les batalles contra els nipons.
En definitiva, dues sèries amb un pressupost considerable, que amb el que s’ha pogut anar veient, les fa unes sèries que poden passar com a grans produccions cinematogràfiques.
Això sí, no fa falta dir que està ple de referències i diàlegs exaltant el típic patriotisme americà que tant ens tenen acostumats. Però ben mirat, és el que tenen totes les produccions bèl·liques.

0 comentaris:

 

Blog Template by YummyLolly.com