30 abr 2010

SAPO Vatua l'olla

Aquesta setmana, tot remenant CDs, em ensopegat amb els meus companys de trajecte amb un àlbum que he considerat molt digne de recordar. Es tracte del Vatua l’olla dels ja separats Sapo, treball que van editar cap el 2001 i que els va portar a guanyar el premi Sona9 de música d’aquell mateix any.
La banda de Manresa Sapo va ser tot un referent del metall català, per posar-li un estil concret, ja que de fet els seus temes passen de les guitarres més “canyeres” als ritmes de bateria més funky, fent-lo un grup molt versàtil i amb un estil fusionat molt peculiar.
És cert que no era difícil ser un referent donat la manca de bandes que practicaven aquest estil musical en aquells anys, però el que també és cert és la qualitat indiscutible de cada un dels components del grup.
La clau d’aquesta fusió d’estils i d’aquests canvis dintre els temes era degut, probablement a que els quatre components provenien de bandes molt diferents, però que els va servir per a composar un estil contundent, alternatiu i desenfadat, a anys llum dels tòpics sinistres del metall.

M’hagués agradat penjar el videoclip del tema “Jols”, un dels més coneguts de l’àlbum,
però tot i que l’he buscat no hi ha hagut manera de trobar-lo. Així que ens haurem de conformar amb l’àudio.


2 comentaris:

irontms dijo...

Un disc que demostra que es pot fusionar qualsevol estil!

Tubercleeeeeeeeeee!

Anónimo dijo...

Podries posar a la disposicio dels internautes aquest gran cd?

 

Blog Template by YummyLolly.com